ПРИНЦ БЪРГ И ОБИКНОВЕНИЯТ ГРААЛ – Ню Уърк

25 апр. 2007 at 12:46 pm 1 Коментар

Историята дотук: принц Бърг тръгна към своето ново приключение, търсенето на Обикновения Граал.По пътя си той се запозна с великия Синбад Рекаплавателят, господарят на Седемте реки.Отново магьосникът Сек беше до Бърг, който разбра, че ПРУ го следят, заради навлизането на други приказки в тази.Всички попаднаха в гората на разбойника Бин Ро Худ, където ступаха шерифа на Можеищетидам …

 

-Обаче този Худ има много добра маса, братко – каза Бърг, докато се почешваше по корема, издул се от невъобразимо голямото количество храна, което беше погълнал заедно с магьосника.

-О..да – каза Сек и се погледна към небето…Двамата бяха насред горска поляна, жени обикаляха около тях…Бърг отворил уста наливаше ейл в нея, докато с другата ръка избираше свинските бутчета…Сек беше заровил глава в огромен казан с ядене , докато с ръце прибираше повече от това, което му попаднеше…От спомените го върна леко потръсване на лодката, ударила сев подводен камък.Бяха са качили на лодка и от горската река пак бяха излезли на Великата река, където кръстосваше Синбад Рекаплавателя.

-Честно ти казвам така не съм ял дори вкъщи! – Бърг се просна по гръб и затвори очи.Беше толкова спокойно…Реката ги носеше по техния път към града, който каза , че отиват Сек.

-Бърг…май пристигаме….-каза магьосникът и бутна Бърг , който стана веднага.

-Ъ…

-Ню Уърк ! – каза вълшебникът и посочи пред себеси, където реката навлизаше в огромно пристанише…

 

Нека кажем няколко думи за Ню Уърк.Това беше огромен град в Приказния свят.Пристанището му поемаше най-много товари, кораби и приказни емигранти.Тук намираше убежище всеки избягал от друга приказка, ето защо беше многонационален град.Бърг никога не беше виждал подобен град, той нямаше нищо общо с кралствата…той беше сам за себе си. Но приключението за намирането на Обикновения граал ги отведе тук, където щяха да се запознаят с много, много нови хора….Но нека видим.

-Ще се загубим ,Сек – каза Бърг и притеснено прибра под ръката си малката си торбичка.

-Едва ли, познавам града.Сега трябва да намерим Бюрото на ПРУ, за да им докладвам как се развиват нещата.

-Тук няма да ни намери никой ,Сек, дори Шерифът.

-Напротив, градът е огромен и все пак имаме много врагове тук.

Двамата приятели продължиха по улицата направо, към една местна кръчма.Някой зад тях ги настигна и викаше, което изуми Бърг.

-Хееей! Хееей! Елате сега – не може да изпуснете най-добрата оферта оттук до Братя Грим!- Сек и Бърг се обърнаха и огледаха човека.Беше възрастен с голо теме и бяла коса отстрани.Имаше очила с дървени рамки и много…много пръстени по ръцете.Да не забравим и малките мустачки.

-Махни се, не искаме нищо – каза Сек и побутна Бърг да продължат.

-Ееее, ще изпуснете най-добрата оферта за меч, комбиниран с ножица и компас! Само за 2 и половина монети в близките 10 минути!

-Боя се, че да….ще пропъснем офертата, хайде Бърг- каза сек и двамата продължиха , оставяйки продавача зад себе си.

-Кой беше този?

-Не му обръщай внимание…от векове постоянно продава разни неща, казва се Хост Вурст.

-Ясно…е дано има късмет- прошепна Бърг и се засмя.Уличата продължи още малко, когато пред тях се показа входът на кръчма „Когато те срещнах, знаеш ли”.

-Ъ….името е малко странно – сподели Бърг, докато влизаше след вълшебника.Вътре беше естествено – мрачно, мръсно, с малки маси …много посетители (кой с едно око, кой без крак..) и т.н. подробности за всяка една средностатистическа кръчма в приказен свят.Та…седнаха на маса, която беше свободна,и зачакаха да ги обслужат.

-Ка`ете какво искате ? –попита ги огромния сервитьор с татуирано око на челото.Първоначалният шок , възникнал от появата на огромната топка косми с татуировка на челото отмина за секунди и двамата казаха, че искат бира.

-О`кей, немайте грежата,смотаняци – каза грамадата и бутна един чифт извадени очи, които се намираха на масата на нашите герои.Естествено това също го приеха с почуда…

-Сек, сигурен съм, че имаш пари и за по-добро място от….това.

-Да, но тук е Срещата.Ще чакаме сега.

След минути пиеха бирата си, когато в кръчмата влезе закачулен човек.Беше висок и вървеше бавно…Сек и Бърг го погледнаха как седна в другия ъгъл на кръчмата , на най-отдалеченото място…извади лула и запуши спокойно, без да си показва лицето…само едни червени отблясъци , където трябваше да са очите му се виждаха изпод качулката.

-О…пак е пиян – каза Сек и викна Бърг да тръгнат към човека.Макар да не разбираше нищо, Бърг се подчини.

-Здравей, Гнил заек 1 – каза шепнешком Сек на мъжа с качулката.

-Здравей, Гнил заек 2 , това ли е Човекът? – попита с дрезгав глас непознатият.

-Да, това е – да тръгваме.

 

След час всички бяха в огромна сграда под Ню Уърк, което се оказа, че е Централата на ПРУ…

-Сега ще влезем вътре.Няма нищо притеснително- каза този с качулката и тримата влязоха през отворената врата на залата.А тя баше наистина огромна….и пълна с множество хора, които по-късно се разбра, че са герои от приказки.

-Това са емигранти, които още нямат паспорт и разрешение за пребиваване в страната –каза закачуленият и им посочи да седнат на трите останали свободни столове.В залата настъпи тишина, когато на катедрата пред всички, в далечния край на залата се показа човек, председателят на ПРУ – Уйсъкс Дъмпълдор.

-Времето дойде, герои- започна Уйсъкс – ако не се задействаме сега, няма кога.Приказният свят е застрашен.Все повече приказките се смесват една с друга…а притокът на емигранти е все по-голям.Затова сега организираме тази среща на върха, между всички по-известни герои, за да вземем решение.Виждам, че и Бърг и Сек Юрити са тук.

Бърг почервеня от срам, когато всички погледи се приковаха в него.Не беше очаквал да има такова посрещане…и все пак той се отклоняваше някак от приключението си и това го дразнеше.Не го интересуваше какво става, искаше само Граала!

-Да дадем думата на Синбад Рекаплавателя.

 

Следва продължение….

Реклами

Entry filed under: Светът на принц Бърг.

ПРИНЦ БЪРГ И ОБИКНОВЕНИЯТ ГРААЛ Топлфикация

1 коментар Add your own

  • 1. Aurora  |  25 апр. 2007 в 1:46 pm

    Ммм,супер! Да видим какво ще стане нататък 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Здравейте!

Здравейте на всички, които посещавате този блог.Казвам се Руслан Трад, от град София. Завърших Класическата гимназия, сега уча Право в Софийски университет, първа година.Навсякъде, където се изисква авторски псевдоним използвам името Жорж Асуад (Georges Asuad). Не претендирам за нещо велико в произведенията си, те са само моят начин за изразяване на мисли и чувства.Ако ги харесвате, ще се радвам и да сложите коментар или просто мнение.Ако имате въпроси към мен, пишете на: don_trado@abv.bg :) skype:aldarrose ICQ: 321354604

Най-четени:

април 2007
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Blog Stats

  • 7 700 hits

%d блогъра харесват това: